Smet
3 ägg
1½ dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlika
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner övriga ingredienser.
3 ägg
1½ dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlika
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner övriga ingredienser.
Häll smeten i en pappersklädd långpanna
- Grädda på 250 grader i 5-7 minuter
- Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper, dra av pappret kakan gräddades på.
- Grädda på 250 grader i 5-7 minuter
- Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper, dra av pappret kakan gräddades på.
Är det svårt, pensla lite vatten på papret så lossnar det lättare
Fyllning
2 dl grädde
1 dl lingonsylt, gärna rårörd
- Vispa grädden, blanda ner sylten, bred på kakan och rulla ihop.
- Frys rulltårtan, skiva den otinad och förvara den i kylskåp innan servering
Fyllning
2 dl grädde
1 dl lingonsylt, gärna rårörd
- Vispa grädden, blanda ner sylten, bred på kakan och rulla ihop.
- Frys rulltårtan, skiva den otinad och förvara den i kylskåp innan servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar