fredag 30 april 2010

Modifast är verkligen värt att testa............

Modifast, är det något ni känner till?

Det var ett tag sedan jag var här inne, men dagarna rinner iväg och vips så har det helt plötsligt gått en månad. Jag har åter igen varit på besök hos min hjärtläkare och den här gången fick jag verkligen beröm och det kändes jätte bra.
Jag är nu idag HELT fri från sockerberoende!
Och detta på egen hand! Så jag är mäkta stolt över mig själv.
Det har varit en tuff en match kan säga att det var betydligt lättare att sluta att röka än att sluta med mitt sockerberoende. Dom första dagarna gick väl rätt skapligt men sedan så började "helvetet" braka loss med abstinensbesvär som inte var av denna värld, när jag inte fick i mig mitt socker. Jag kan bara säga att jag får vara tacksam över att jag har en mycket förstående man som stöttade mig hela tiden. Jag tror faktiskt att det skulle vara såpass riskabelt för ett äktenskap att hålla, om man inte hade en karl som förstod.

Jag hade Modifast low calorie diet som hjälp och när jag kände mig godis-sugen så tog jag till det. Både deras choklad och portionspåsar med hallon, banan, vanilj smakade helt underbart istället för godis. Än idag så använder jag mig utav Modifast och när jag tycker att jag vill ha något gott så tar jag det, jag byter även ut en middag mot Modifast ibland.
Jag trodde att det skulle vara väldigt svårt att låta bli bullfatet med alla de godsaker som jag som oftast brukar ha hemma, men faktum är att jag idag kan till och med baka bullar utan att ens vilja ha något själv. Lika var det i påskhelgen då jag hade en massa godis-skålar på bordet och detta gjorde jag enbart för att testa mig själv. Och det gick hur bra som helst.
Jag har alltså inte en enda godisbit, bullar, kakor, smågodis, chips, ostbågar, läsk, såser, m.m. sedan 15 februari och jag kan idag känna en viss avsky och avsmak för allt sött.

Jag måste faktiskt rikta ett stort TACK till just Modifast för jag är övertygad om att utan Modifast så skulle jag nog inte klara av det....

Jag har också fixat så att jag har fått en betydligt bättre kondition och mitt höga blodtryck har gått ner och jag har fått mer livsgnista och det fullkomligt spritter i kroppen ........
Bara att veta att jag aldrig mer kommer att stoppa i mig sötsaker känns så underbart, nu hoppas jag bara att min vikt ska gå neråt också. Men jag har ju haft många år på mig att bygga upp alla valkar runt midjan så jag förstår att det är inget som man gör på en kaffekvart precis.

Tänk dej att det innehåller 46 sockerbitar i en stor flaska Coca Cola ... Och hur lätt är det inte att få i sig den drickan, men tänk dig då att äta 46 sockerbitar, det låter inte lika gott...
Så det är viktigt att man tänker före innan man stoppar i sig nånting eller dricker nånting.
Jag kommer att vara oerhört noga med vad jag stoppar i mig nu framöver.

Det svåraste kan ju nu vara att folk blir ju helt förtvivlade om dom inte får bjuda mig på en bulle eller kaka eller något annat onyttigt. Det är svårare nu att få folk att förstå att jag äter inte något dylikt längre. Jag är så nöjd om jag bara får en kopp thè eller en slät kopp kaffe, det är fullt tillräckligt för mig idag. Men nej det ska tjatas och gnatas och det ska hela tiden ställas frågor om jag ska hålla på så här hela livet och att jag inte unnar mig något.. Men det är ju precis det jag gör, jag unnar mig att vara utan socker.... Enkelt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar