måndag 22 februari 2010

Kylan är hård, har ni ett varmbonat hus att hyra ut?

Ser ni isen på fönstret?
Ja så är det när man hyr ett hus som inte är tillräckligt isolerat.
Med en kallhyra på 3.500 kronor i månaden så är det kanske inte så farligt,
kanske många tycker. Men lägg då till 4.000 kronor i värmekostnad som vi hade den här månaden, ja då blir det inte billigt. Ok det blir ju mindre på sommaren men om man inte alls får upp någon värme trots element? Och sen blir man inte glad över att betala såna pengar när man ändå bara har fem grader i hallen.
Frågan är då: Vart tar värmen vägen?
Svaret är väldigt enkelt: Jo rätt ut i väggarna!
Eftersom det inte finns någon isolering på huset. Vi har nu tagit hem hälso-miljönämden och dom har skickat en skrivelse till vår hyresvärd att det inte får vara så här,
Men vad tror ni händer då?
Jo, vår hyresvärd skickar hit en firma som monterar ytterligare ett element i hallen.
Och nu ska vi genast få så mycket varmare i hallen?
Naturligtvis inte! Det kan ju vilken idiot som helst räkna ut med baken att all värme går bara rakt igenom väggarna och rakt ut i naturen, men det är vi som får betala för den värmen som bara drar iväg ut till ingen nytta.
Så här kan vi inte ha det längre, och jag med min fibromyalgi blir bara allt sämre och sämre.


Har du ett varmbonat hus att hyra ut?
Jag skulle därför bli jätte glad om det finns någon därute någonstans i detta avlånga land som har ett varmbonat hus att hyra ut till ett musiker-par (50-talister)
Det spelar ingen roll vart i landet det är beläget, men helst inte ovanför Hälsinglands gränser. Storleken på huset kan vara allt från 2 rok till 4 rok men huvudsaken är att huset är välisolerat och varmt och gärna utan grannar i närheten. Anledningen till att vi inte gärna vill ha grannar är på grund av dålig erfarenhet och att vi får utöva vår musik vilken tid som helst på dygnet.
Vi jobbar mycket hemifrån med skivinspelning m.m och behöver lugn och ro utan nyfikna och störande/bråkiga grannar.
Hör gärna av dig om du har ett varmbonat hus som du vill hyra ut, eller om du känner någon som har ett hus till uthyrning. Vi kollar dagligen på blocket bland många andra ställen och vi har även lagt ut annonser lite här och där. Jag klarar inte en vinter till i det här "kylskåpet" med risk att jag då blir rullstolsbunden. Sista utvägen är att vi måste flytta till en lägenhet och då kan vi inte spela som vi vill. Många tycker då att vi ska köpa oss ett hus, men det är lika med det, med dålig erfarenhet i vårt bagage av både grannar och hus-skick så avvaktar vi med det tills vi känner att vi har hittat "det rätta" om det nu finns någonstans vill säga.
Har du något? Skriv då i gästboken så kontaktar jag dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar